Peter Dahlerup Fotografi - Oldvejen 5 B - Stenhøjgård - Lønholt- 3480 Fredensborg - Tlf 48 48 38 73 - 2160 2991
reklame, produkt, brochure, industri reportage, presse, reception, fest firmaprofil, presse, grupper arkitektur, eksteriør, interiør, luftfoto, ejendomme, 360 grader bryllup, designalbum, studio/natur, morgengave, i kirken og til festen portræt, studie, natur,familie, konfirmand, student, kalender børn, månedsfoto, institution model, gravid, kalender kontakt - her er du
Kontakt - NYHED - Royal
Kort og kontaktinfo
Send mail
Mailformular
Vind fotografing
Prisliste
Nyhed
Tilbud
Jule- lykønskningskort
Vinderbilleder
Konkurrencevindere

Se også de NYE sider

Adventure-photo
B2B-photo
(business-to-business)
Classic-photo
 
Forside/Home
Vælg eller retur til Nyheder


Fotograf Peter Dahlerup fik guldmedalje (artikel er fra LokalAvisen Fredensborg/Claus Beyer)

Den lokale fotograf hentede igen ny hæder ved ArtStudios årsmøde for sit kreative arbejde
Forrige weekend blev fotograf Peter Dahlerup, Fredensborg, tildelt en guldmedalje og to diplomer ved ArtStudios årsmøde på Hotel Pejsegården i Brædstrup. ArtStudio er en sammenslutning af professionelle portrætfotografer i hele Danmark.


Gravide Carina tog guldet hjem

Guldmedaljen fik Peter Dahlerup for et smukt sort/hvid billede af Carina i ottende måned i kategorien "Gravid". Det var den meget anerkendte amerikanske fotograf Dave Newman, der som overdommer roste Peter Dahlerup for fremhævelse af de smukke linjer i den gravide krop ved hjælp af en perfekt lyssætning. Dave Newman fra Utah USA var fløjet ind for at øse ud af sin enorme viden til de danske fotografer.

To diplomer fra bryllupsfotos

En udleveret mappe skulle fotograferne udfylde på den bedste måde, og her fik Peter Dahlerup et diplom for den kreative udnyttelse af siderne med billeder klæbet over hele fladen. Det er en måde at præsentere bryllupsbilleder på, som Peter Dahlerup som den første i Nordsjælland introducerede for flere år tilbage og siden har haft stor succes med. "Jeg er meget glad for såvel guldmedalje og diplomerne", fortæller Peter Dahlerup, "for alle billederne er lavet og solgt til kunder, og er ikke produceret specielt med henblik på konkurrencen med professionelle modeller eller med mere forbrug af tid og andre ressourcer." Hans Mogensen fra firmaet Axel D. Jensen i Skanderborg sagde i sin argumentation for diplomet fra leverandørerne, at foruden at billedet skal være perfekt, så er forarbejdning og finish i håndværket af meget stor betydnin, så derfor fik Peter Dahlerup diplom for brudeparret, som går ved Christiansborg Slot.


Til venstre ses Peter Dahlerup med sine tre opgaver som gav den flotte hæder ved ArtStudios årsmøde.
En guldmedalje, et diplom og en Leverandørpris blev høsten for Peter Dahlerup.


Adventure er en ny trendy fotostil hos Peter Dahlerup Fotografi

Nedenfor er vist udklip fra Uge-Nyt. Klik på billede og print en læsbar udgave.

Top marienlyst


"Shoot in the city" - workshop

"Man skal følge med tiden - især med fremtiden ...!"

Dette er Peter Dahlerups eget mundheld - og derfor deltager han så ofte, det er muligt i kurser, seminarer og workshops, hvor både den kreative og den tekniske del af fotografiet får en saltvandsindsprøjtning, og er der bare 10%, man kan bruge, så er det hele turen værd.

Senest har Peter deltaget i "Shoot in the City", hvor den meget berømte skotske fotograf Trevor Yerbury og hans kone Faye fik sat skub i tankerne hos de deltagende danske fotografer.

Her vises nogle af billederne. Modellen hedder Eline.

Link til modellens hjemmeside www.elinesvendsen.dk

Top marienlyst


Peter Dahlerup blev mest vindende fotograf i 2008.

Med en sølv medalje, 2 bronzemedaljer og tre diplomer foruden et diplom for det tidligere omtalte bedste udendørs studenterbillede var fotograf Peter Dahlerup fra Fredensborg forrige weekend på podiet flest gange for at modtage hæder for sine billeder. Sølvmedaljen gik til et bryllupsbillede fra i sommer, som ydermere indbragte en præmie og en medalje fra en af leverandørerne, så det var en tydeligt glad Peter Dahlerup, som vendte hjem fra Art Studios årsmøde på Pejsegården i Brædstrup.
”Jeg er glad for at de fleste af præmierne er gået til almindelige kunde billeder”, fortæller Peter Dahlerup,
”for der er en tendens til at man laver specielle model billeder med det helt rigtige setup og alle sejl sat til når det gælder konkurrence billeder, og det er jo ikke virkeligheden. Tre af mine præmier gik til brudepar, som er hentet direkte fra sidste sommers produktion. Et diplom gik til et portræt, som jeg lavede til forsiden af FemiNews bladet. I den bundne opgave ”Spejlbillede” blev jeg nødt til at udtænke en plan og så udføre den, for her havde jeg ikke nogle billeder liggende. Det er så dejligt, at jeg fik min belønning med både en bronze medalje og et diplom. Jeg vil gerne sige tak til Hotel Store Kro for lån af hotelværelse. Også tak til VW i Hørsholm for lån af bil og tak til brandmændene for assistance med en vandpyt. Billederne kan ses i mit vindue i Slotsgade 3 og på hjemmesiden.”
”Nu er fotografer jo kreative mennesker” fortsætter Peter, ”når en idé opstår så skal den udføres, og det gælder også selv om det er blevet sent om aftenen, og billedet skal redigeres midt om natten. Det skete faktisk på vores workshop på årsmødet, hvor en kollega og jeg lavede billeder med en af modellerne ret sent på aftenen.
Art Studio, som er en sammenslutning af professionelle portrætfotografer over hele Danmark, har siden løsrivelsen fra Jensen Farvelab i Silkeborg for tre år siden haft en meget stor fremgang, og årsmødet i år var da også det største og mest besøgte i foreningens historie. I år kunne man således også holde foreningens 10 års jubilæum.
Blandt dommerne var den engelske mesterfotograf Martin Grahame-Dunn, som nu er bosat i Spanien. Han rejser nu rundt til fotografer over hele verden for gennem mentor virksomhed og kurser at lære fra sig, og således havde Art Studio hyret ham til at undervise i de to af dagene. Så vi kan nok vente endnu mere kreative og perfekte billeder fra Peter Dahlerup i Fredensborg i fremtiden.



Formand for Art Studio Anni Hammershøj fra Horsens og den engelske fotograf Martin Grahame-Dunn flankerer her den glade vinder fotograf Peter Dahlerup fra Fredensborg.

Se vinderbillede enkeltvis her

Nedenfor ses billeder fra workshop på årsmødet


Top marienlyst


Bedste studenterbillede udendørs blev vundet af Fotograf Peter Dahlerup fra Fredensborg

Sidste sommer udskrev foreningen Art Studio, som er en sammenslutning af uafhængige portrætfotografer over hele landet, en konkurrence om det bedste klassiske studenterbillede og det bedste alternative udendørs studenterbillede. De to vindende studenter ville hver få en Apple iPod fra foreningen.
Fotograf Peter Dahlerup fra Fredensborg blev en klar vinder af det alternative billede af Christian Jensen fra Humlebæk, som springer op i luften af bare glæde over at have fået studentereksamen. Mandag formiddag kunne Christian så modtage en Apple iPod som præmie.
Øvrige studenter billeder af Christians kan ses her
Husk også at man kan møde Peter Dahlerup på Bryllupsmessen på Hotel Marienlyst her på søndag den 24. februar mellem kl. 11 og 17, se annonce
På Peters stand er der selvfølgelig et bredt udvalg af både de klassiske album og de nye design mapper, som de foregående år har været en kæmpe succes.



Christian Jensen fra Humlebæk modtog mandag formiddag en Apple iPod fra fotografsammenslutningen Art Studio, hvor fotograf Peter Dahlerup havde vundet med det bedste alternative udendørs studenterbillede.

Top marienlyst


Luftfotoannonce Klik på billedet for at printe annonce ud (PDF)

Luftfoto til priser fra kun kr. 900,- ex. moms - hurtig, effektiv og med fuld diskression.

Klik og print

Top


Fototilbud til hoteller, kroer og restaurenter Klik på billedet for at printe tilbud ud (PDF)

Klik og print

Top


Her ses et lille udvalg af billederne til KursusLex 2008 kataloget

Billeder fra KursusLex' 2008 katalog - sammen med KursusLex tilbydes fotografering - se tilbud ovenfor.

Top


Designalbum (Artikel hentet fra Helsingør Dagblad)

Fotograf Peter Dahlerup fører an i tidens trend med bryllupsfotografering

Fotograf Peter Dahlerup i Fredensborg startede allerede sidste år med en ny måde at lave bryllupsalbum på. Det er blevet en stor succes, og i løbet af sommeren er der blevet lavet en del design album. Navnet skal fortælle kunden, at her får man et helt igennem individuelt design af sin bryllupsmappe, idet siderne bygges op, så hele fladen udnyttes optimalt og mest kreativt. Man har ikke bare et enkelt billede på hver side, men hele opslaget over to sider er nu een stor billedflade. Der kan være få og store billeder, eller der kan være et billede lagt ind som baggrund og så flere små billeder hen over som en slags collage. Der kan veksles mellem både farvebilleder og bruntonede eller sort/hvide. Her er det kun fantasien, der sætter grænser og netop fantasi og gode idéer er Peter Dahlerup rig på

Der skal til et design album fotograferes på en lidt anderledes måde end til det traditionelle album med et billede på hver side. Der skal bruges mange flere billeder, og det er det, som gør design albummet meget mere levende. Peter Dahlerup tager normalt altid mange billeder, så der er noget at vælge imellem, men i design albummene kommer der rigtig mange billeder med, også flere nærbilleder og detaljer, som man normalt ikke ofrer et helt billede på. Design albummene laves som en rigtig bog, hvad angår indbinding og færdiggørelse og selv omslaget kan kunden vælge individuelt fra en prøvevifte med adskilligt spændende farver og strukturer.

Man kan ikke tillade sig at sove i timen som selvstændig, så derfor er jeg glad for at kunne præsentere en rigtig god nyhed, fortæller Peter, som samtidig tilføjer, at de traditionelle album slet ikke er gået af mode, næsten tvært imod, for der er da heldigvis mange, der kan se det fornuftige i at lade sig fotografere af en professionel fotograf en gang imellem og få lavet enten et album eller en forstørrelse. Og især for brudeparret er det vigtigt, for når sløret er revet itu, kagen er spist, musikken stoppet og gæsterne er gået hjem, så er det billederne fra fotografen, man i fremtiden skal kunne glæde sig over, dagen kan jo ikke sådan lige gøres om, slutter Peter med et glimt i øjet.

Peter Dahlerup kender ikke til andre i Nordsjælland, som har startet denne idé op, men det skal nok komme, forklarer han, for det er både meget spændende at få lov at dyrke sin kreativitet og så er det jo et produkt, som skiller sig lidt ud fra naboens. Prisen for et design album afhænger af størrelsen, antal sider, indbinding og så fotograferingen, og her er man nød til at komme og få en snak i studiet, for det kan variere fra det helt lille album med optagelse ca. en time i Slotsparken eller studiet til et stort omfattende album med både vielse i kirken, billederne fra parken og så hele festen til og med brudevalsen.

Læs mere -> designalbum

Top


Fik sølv og bronze (Artikel hentet fra Ugebladet, Hørsholm)

Fredensborg fotografen Peter Dahlerup høstede to medaljer ved årets billedkonkurrence i sammenslutningen af frie portrætfotografer i Danmark Art Studios årsmøde forrige weekend på Pejsegården i Brædstrup med 42 deltagere.
”Jeg er glad for, at det er kundebilleder, som har vundet, da det afspejler det daglige arbejde. Sølvmedaljen er tildelt i kategorien ”Kroppen”, hvor yoga instruktør Sandie er fotograferet i en spændende stilling. Billedet vandt på sin stramme komposition, sin enkelthed og de yderst flotte hudtoner, som er et resultat af arbejdet ved computeren. Bronze medaljen er for et billede af Camilla, som er taget udendørs, og her er det især det flotte lys og samspillet med farverne og igen den flotte hud, som gjorde udfaldet, fortæller Peter.”

Peter Dahlerup med rødt smækkys i panden omgivet af formand for Art Studio fotograf Anni Hammershøj og dommerne – laboratorie ejer Jacob Bonde Hansen, fotograf Jette Therkelsen og yderst til højre fotograf Jens Ole Pedersen. Peters billeder kan ses i vinduet i Slotsgade 3
Foto: Michael Raahauge.

Art Studio havde denne gang fået amerikaneren Justin Jägare, som nu er bosat i Luleå i Sverige fløjet ind til at undervise hele mandagen i sin måde at fotografere børn på. Han bruger hele 2 timer på hvert barn, og har således kun 3 fotograferinger pr. dag. Det tror jeg nu ikke, at jeg vil gå over til, fortæller Peter, men der var til gengæld nogle specielle måder med såkaldt high-key belysninger, som jeg gerne vil dyrke, så er der små børn i området, som vil være prøve modeller, så vil jeg sætte nogle timer af hist og her, og så prøve de nye teknikker af. Man kan så købe billederne til en særpris, som tak for hjælpen, men skal ikke give noget for fotograferingen. Sidst i marts deltager Peter Dahlerup igen i et seminar med en kendt udenlandsk fotograf. Denne gang er det englænderen Martin Dunn som underviser i boudoir den ene dag og næste dag fortællende og anderledes bryllupsbilleder, som man bruger i design album, som Peter allerede sidste år startede op som en stor succes.

Vil du se flere vinderbilleder -> vinderbilleder

Top