Peter Dahlerup Fotografi - Oldvejen 5 B - Stenhøjgård - Lønholt - 3480 Fredensborg - Tlf 48 48 38 73 - 2160 2991


FAQ

Frequently Asked Questions and answers
Ofte stillede spørgsmål og svar

Ophavsret og levering

Hvem ejer billeder leveret af Peter Dahlerup? Peter Dahlerup har ophavsret til alle billeder taget af Peter Dahlerup. Det indebærer, at man ikke må kopiere eller scanne billeder uden at have købt rettigheder til det i form af copyright.

Får man en cd eller en dvd med billederne? Nej – generelt ikke. Reklamebureauer og andre professionelle billedkøbere betaler for levering af billeder leveret på dvd til brug for tryksager. Peter Dahlerup skal stå inde for kvaliteten og tillader derfor ikke private at kopiere sine billeder.

Kan man købe en dvd med alle optagelserne til privat brug? Ja – vi leverer mod betaling dvd med optagelser til visning på et TV. Disse dvd billede shows kan være ledsaget af musik, som er frikøbt med hensyn til afgifter.

Hvad med udstilling af billeder? Peter Dahlerup forbeholder sig ret til at udstille egnede billeder i studiet og på hjemmesiden samt deltage i professionelle konkurrencer. Det er IKKE tilladt Peter Dahlerup at videresælge optagelser uden kundens samtykke. Ønsker kunden ikke at have sit billede udstillet, skal Peter Dahlerup have besked om dette straks efter optagelsen.

Manglende eller fejlagtig levering? Skulle der opstå manglende eller fejlagtig levering af billeder vil Peter Dahlerup efter bedste evne prøve at rette fejlen men kan ikke drages til økonomisk ansvar.

Opbevaring af negativer? Generelt opbevares negativer og filer forsvarligt i min. 5 år og kan herefter frikøbes til en pris, som afhænger af omfang og antal opbevarings år. Peter Dahlerup kan ikke gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle bortkomne negativer eller filer.

Påklædning og selve optagelsen

Hvilket tøj passer bedst? Afstem tøjet efter begivenhed og andre som skal med på billedet. Pas på med mønstre og tern og giv ikke børn har bluser med tryk på, så vil man på et portræt ofte kun se den øverste del.

Korte eller lange ærmer? Generelt er lange ærmer bedst på billeder. T-shirt egner sig sjældent til portrætter.

Små børn og udtoning? Hvis små børn fotograferes til udtoning på hvis baggrund, så vil hvide bluser og spencere i kraftige farver ikke være egnet. Nøgen overkrop er flot.

Hvid eller mørk baggrund? På en hvid baggrund er personen den mørke del i motivet og på en mørk baggrund er personen den lyse del i motivet.

Make-up? Vi kan bestille en professionel makeup artist men vi skal vide det i god tid. Ellers forventer vi at du møder med den makeup, som passer til optagelsen. Husk at læbestiften gerne må være mørkere end normalt.

Boudoir optagelser? Som medlem af både DFF og ArtStudio garanteres du en professionel holdning til boudoir optagelser. Tag gerne en veninde eller bekendt med. Til boudoir optagelser bør man møde uden snerrende undertøj/tøj som giver mærker på huden. Medbring helst badekåbe og varme sokker samt diverse skiftetøj og lange støvler og højhælede sko, hvis du er kvinde.

Gravidfotografering? Vi anbefaler at du medbringer sorte og hvide langærmede T-shirt, sorte og hvide tanks tops og jeans. Måske en af din mands hvide skjorter, eller et BH sæt du føler dig godt tilpas i. Inden du kommer, ser vi helst at du lader BH´en blive i tasken, og kom i nogle søm frie trusser og løst hængende tøj, så er der ingen mærker på din hud.

Børnefotografering? Gør ikke meget ud af at fortælle Jeres barn (2-4år) at I skal til fotografen. De gør sig en masse forestillinger, og de lever sjældent op til hvad de tror de skal. Mange tror at de skal i BIOGRAFEN og ikke til FOTOGRAFEN, så er jeg ikke særlig spændende. Så sig bare at nu skal vi hen til Peter. Medhensyn til tøj ser vi helst bluser i lyse eller mørke toner, gerne med jeans og bare tæer. Helst ingen mellem toner, de gør sig ikke godt i sorthvid og stærke farver og mønstre har det med at tage fokus fra ansigtet. Medbring ikke slik eller anden bestikkelse i studiet.

Gruppefotografering? Jo mere ens artede I er i tøjet jo flotter resultat. Så vi anbefaler at alle enten har sorte bluser på og mørke bukser (jeans el. lignede) eller hvide bluser på. Ved familier og små grupper i hel figur anbefaler vi at alle har bare tæer.

Mødetid? Vi forventer at du møder præcist på det aftalte sted og til aftalt tid. Hvis ikke andet er aftalt er mødestedet i studiet på Slotsgade 3 i Fredensborg.

Parkering? Der er gratis parkering i Slotsgade i Fredensborg og masser af p-plads i gården ved studiet. Indkørsel via Jernbanegade 2 i Fredensborg.

Aflysning? Bliver du forhindret i at møde til en fotografering, skal du straks melde afbud på mobil 21602991.

Hvad betyder det at billeder bliver redigeret? Billederne i digital kameraet fødes i et professionelt RAW format, hvorfra de redigeres til det færdige billede. Billederne kan således anvendes både i farve og i sort/hvid. Der foretages en redigering af billederne, så de fremstår korrekt og flot til de formål, hvortil de er tænkt.
Som man kan se på eksemplerne er der langt fra de rå optagelser til det færdige resultat. Fin retusch sker efter opgavnes art.

Hvis du selv har spørgsmål eller ønsker yderligere information, så email dit spørgsmål til Peter Dahlerup Fotografi på peter@dahlerup.dk eller ring på mobil 21602991.

Ajourført 04.07.2010